Posted in: 2019, digt, listedigt, overskrift, postproduktion (af fundet tekst)

i alverdens lande

STATUS
JANUAR, 2019

I Athen marcherer tilrejsende flygtninge i protest mod overgrebene på ikke-nationale.

I Bangladesh er 800.000 muslimske/hinduistiske rohingyaer flygtet fra buddhistiske Myanmar i en bølge af overlagt drab, af observatører betegnet som etnisk udrensning.

I Bangladesh oversvømmer monsunen flygtningelejrene, forurener 800.000 menneskers drikkevand og ødelægger deres brænde.

I Berlin lukker Merkel sin ’Open Door’ politik over for flygtninge.

I Bosnien siger sikkerhedsminister Dragan Mektic som reaktion på nye, stramme migrationsregler i Serbien: ’Vi må holde op med at skubbe problemet over i naboens have,’.

I Bulgarien eksproprieres romaer konsekvent under påskud af, at deres huse skal nedrives, og modtager som statsløse ingen kompensation eller anvisning af anden bolig.

I Calais befinder 1000 sindssyge flygtede i skidragter sig under åben himmel og politiets køller.

I Colombia, hvor 1 mio flygtninge fra Venezuela opholder sig, fastholder præsident Ivan Duque sin ’Open Arms Position’ med ordene: “vi ønsker at normalisere immigration”.

I Danmark skal op til 125 strafafsonede, afviste og uudviselige asylansøgere opbevares på øen Lindholm og deres frie adgang dertil/fra og opholdet “besværliggøres”.

I Danmark svigter integrationsministeren Danmarks tilslutning til kvoteflygtningeordningen med ordene “Danmark behøver en pause”, mens alle andre lande tilsluttet kvoteflygtningeordningen tager imod det aftalte antal.

I Danmark nægter regeringen at oversætte teksten til FNs-migrationsaftale til dansk, hvorefter ultranationale DF oversætter den med synlige præferencer til følge.

I Danmark benævnes boligområder ’ghettoer’ for, at de derefter lovmæssigt kan nedrives.

I EU bliver Ungarn sagsøgt af hele unionen for at kriminalisere aktiviteter, der hjælper asylansøgere.

I Finland foreslår indenrigsminister Kai Mykkänen, at Europa hæver antallet af kvoteflygtninge til ¼ million årligt, der skal fordeles ligeligt, det ´vil modvirke tendensen til at grænserne lukkes, hvilket hindrer den fri bevægelighed indenfor EU’

I Frankrig kører politiet flygtninge over grænsen til Sestriere i Italien og efterlader dem i skovene.

I Frankrig lover Macron ”ingen hjemløse før jul”, men 6/12 tæver politiet stadig løs på folk på gaden.

I Glasgow mindsker politiet antal mord som følge af fattigdom, alkoholmisbrug, ulighed med 60% ved at betragte vold som et sundhedsproblem.

Hele Verden over har peruanske flygtninge forårsaget en madrevolution, hvor retter som ceviche og aji de gallina er madkritikeres og stjernekokkes nye yndlingsretter. 

I Hviderusland har man som sidste land i Europa stadig dødstraf, henrettelsesdatoen holdes hemmelig både for den dødsdømte og de pårørende, hvilket regnes for psykisk tortur.

I Island har man sagt ja til at modtage 75 flygtninge ud af cirka 1 million fra en Libanesisk lejr.

I Kina, hvor kvinder er i mindretal, holdes nordkoreanske flygtninge fanget i tvangsægteskaber og som gratis arbejdskraft med truslen om ellers at blive sendt tilbage til den visse død.

I Kroatiens skove sidder 100 ikke-vinterberedte flygtninge fast lige før grænsen.

I Letland bygges et grænsehegn for at beskytte Europa mod flygtninge fra den russiske side, første større skade på hegnet forvoldes af en bjørn, der forsøger at komme ind i Rusland.

I Libyen skyder kystvagter på flygtninge på vej ud i internationalt farvand mod Europa.

I Litauen eller Rumænien skal dansk-straffede og uudsendelige asylansøgere afsone deres fængselsdom under hårdere vilkår, end det er lovligt i Danmark.

Lesvos holder den danske stifter af Team Humanity modet oppe på børn i den overbefolkede, trøstesløse flygtningelejr Moria.

I Moldova anslås 22.000 mennesker at leve i slaveri, størsteparten ofre for trafficking.

I Mytelini på Lesbos fylder civilklædte soldater lokale hoteller som forberedelse på at returnere bådflygtninge, og for det tilfælde at præsident Erdogan åbner portene til de tyrkiske flygtningelejre.

I Nauru, hvor 600 flygtninge efter aftale med Australien holdes i detention isoleret fra omverden, er selvmordsforsøg almindelige blandt flygtningebørn helt ned til 8 år.

I No-Mans-Land mellem Syrien og Jordan findes 45.000 flygtninge, der ikke kan komme nogen vegne.

i Perú er mange af de fattigste i dag efterkommere af eller blandt de 500.000 fordrevne fra landområderne som følge af terrorgruppen Sendero Luminosas krig mod regeringen i 1980’erne, alle uden håb om at få deres jord tilbage.

I Polen marcherer nazisterne igen, nu alles bedsteforældre er døde og alting glemt.

I Portugal hæves som det eneste land i Europa frivilligt det årlige antal modtagne flygtninge.

I Rom demonstrerer mennesker imod stramninger af migrationslovgivningen, protesterne er inspireret af les Gilets Jaunes i Frankrig.

I Serbien fjernes den frie visumret for iranere, hvilket afføder nye flugtruter gennem Balkan.

I Sofia sammenligner den liberale strateg Ivan Krastev flygtningestrømmen med 9/11.

I Spanien ankommer nu flere bådflygtninge end i noget andet europæisk land.

I Sudan tør 200.000 flygtninge fra Sydsudan ikke udtale sig til verdens flygtningehjælpeorganisation UNHCR af frygt for, at de er i lommen på lokale myndigheder og grundet manglen på vidnebeskyttelse.

I Syriens militærfængsel Sednaya henretter regeringen systematisk politiske fanger fra hele Syrien, indtil videre mellem 10 og 20.000.

I Thessaloniki i Grækenland kradser hjemløse flygtninge sig af skabies og siger hver dag, at i aften flygter de mod nord.

I Tjekkiet tilslutter man sig som det 11. Land i kredsen ’Refugees Welcome’ – nationalt med formålet at skabe samvær mellem tjekkerne og det stigende antal ukrainske flygtninge.

I Tjekkiet gentager præsidenten igen og igen: Ikke alle muslimer er terrorister, men alle terrorister er muslimer

I Tripoli sidder 7.000 flygtninge i et aflåst detention center, der kan gå op til 5 dage mellem måltider og op til 8 måneder før de bliver registreret så deres sagsbehandling kan gå i gang.

I Tyrkiet ved den sydvestlige Cesmealtikyst er 3 familier fuldt beskæftigede med at håndlime gummibåde af dele importeret fra Kina til salg til flygtningesmugling over havet til Lesbos, Samos and Chios.

I Tyskland opfindes Wonderboxen, en uopslidelig høkasse, der mindsker brændebehovet til madlavning med 80% og dermed antallet af overgreb på flygtningekvinder og børn under sankning.

I Uganda voldtager lokalbefolkningen flygtningebørn, der indsamler brænde uden for lejrene.

I Ukraine formodes op mod 2000 sporløst forsvundne og folk, man pludselig ikke kan få kontakt til, nu at være henrettet af militsgrupper eller i fangeskab under tortur.

I Ungarn vil et nyt lovforslag muliggøre fængsling af advokater, der oplyser flygtninge om deres rettigheder.

I USA fjernes asylansøger-børn fra deres forældre og sættes i bure, der holdes ikke styr på hvilke børn der hører sammen med hvilke voksne.

I Venezuela er 7% af befolkningen, cirka 3 mio mennesker, flygtet fra den største økonomiske og sociale krise i Sydamerikas historie.

I Washington opfordrer organisationen WorldVision til at løse alverdens flygtningeproblemer ved at bede for dem, bønner kan downloades på deres site, alternativt kan man få WorldVision til at bede ved at donere penge.

I Yemen sulter millioner i flygtningelejre, hvor anslået 100 børn dagligt dør af sult.

 

 

English version

 

 

Comment (1) on "i alverdens lande"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top