Posted in: andres egenfortælling, digt, lyd og tekst, polyfoni, rejseskildring

Velkommen om bord

Jeg rejste med American Airlines til Honolulu, Hawaii og tilbage igen og blev anbragt på et midtersæde i det her fuldstændigt fyldte fly. 

41 mennesker i minibus, børn. 3 timer,  lukket dør, intet vindue, ingen ilt.

Jeg er 185 og vejer 99 kilo, og jeg var tvunget til at tage armlænet op og mase mig ned i en YDERST ubehagelig stilling, så hoften og armen ragede ud i midtergangen! 

$1000 fra Izmir til Grækenland

Jeg købte et helt sæde men fik kun et halvt (for ikke at nævne den fysiske anstrengelse og ubehaget jeg måtte udholde i over syv timer). 

3 dage i lejr, 4. dag kom minibus tog os med til grænsen. Bus var uden vinduer. På grænsen ventede vi i 3 timer. De sagde os hvornår begynde at krydse grænsen, så gå gennem skoven omkring 5 timer til fods.    

Bare for at gøre rejsen ekstra mindeværdig… spildte de lige varm kaffe udover mig. Jeg sad og arbejdede på en vigtig fremlæggelse da ‘uheldet’ skete. Der var varm kaffe over det hele på mig og min laptop. Vi taler ikke bare om et par dråber. Den åbne termokande med bunden i vejret. Omgående tjekkede jeg min datters velbefindende og derefter var det i gang med at rengøre min laptop.

I August blev Ali født i Grækenland. Vi måtte betale mere end  3000€ for babyfødsel.

Boardingen var kaotisk, tætpakket og selv priority passegererne kunne ikke gå i gennem til tiden, men de var endnu intetanende om hvor heldige de faktisk var at få lov at blive stående i den friske luft en smule længere.  

Nogle havde ikke ødelagt båden i Samos Ø, politiet fangede dem, puttede i båden og sendt ud på åbent hav, uden vand. Mellem Grækenland og Tyrkiet efterlod dem midt i havet til at dø. 

Som i måske har bemærket, kredser vi over Berlin i ret lav højde. Vi har opdaget nogle tekniske problemer og er nu i kontakt med lufthavnen for at afgøre hvordan vi kommer videre. Landingsudstyret reagerer ikke korrekt. Vi fortsætter foreløbigt med at kredse indtil en beslutning er truffet.  

Ringede til ven i Athen hvor penge var deponeret til at give smuglerne.  

Vi sad i flyet i 5 timer og på det tidspunkt var alle allerede på sammenbruddets rand, da piloten så omsider annoncerede at flyet var aflyst og at vi skulle hente vores bagage og ombooke vores billetter. 

3 mennesker: syrer, tuneser, mig uden forbindelser til makedonske grænse. Normalt skal syrere betale 1500€ for at komme ind i Makedonien.   

Efter disse 48 timers mareridt nåede vi endelig hjem omkring midnat. Det tog en hel måned mere før vores beskadigede bagage altsammen var ankommet et stykke ad gangen.

50 mennesker i den lille meget dårlig båd, efter 1 time holder du  op med at være bange der er liv og død intet valg, prisen er 1000€ for at komme til Samos Ø.  

Det tog halvanden time at lande i LA. I den halvanden time var jeg fuldt ud fokuseret på flyets lyde og bevægelser, jeg lyttede koncentreret og brugte al min viljestyrke på at formane flyet til at ligge lige roligt i luften. Jeg bemærkede ikke engang hvor lang tid der gik.  

For meget mafia i Makedonien. Mafia tager vores penge og mobiltelefoner.  Vi var 200 mennesker i gruppe så mafia angreb ikke os. 1 dags ophold i landsby, hvis se mafia, løb til moskeen for at gemme.   

Jeg har aldrig siden fløjet med British Airways.

 

 

 

English version

Comment (1) on "Velkommen om bord"

  1. Lydfilen er ret slap – hvis det var meningen var det okay, men det lyder ikke intentionelt – og videofilen angiver, at det kunne være anderledes og mere betydningsladet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top