Posted in: stream of consciousness

Historien er bare én

forfærdelse først

vi bruger andres liv 

som et skud katharsis 

som om de var fiktion

vasker vores liv 

i andres følelser

…familien vil ikke kendes ved mig længere, jeg elskede den forkerte, hun døde under flugten, men jeg, jeg er stadig ikke i sikkerhed, ikke hvis jeg rejser tilbage til det land der var hjem, ingen taler mit sprog her, nu er arbejdet hjem, jeg bygger borde, jeg sliber, maler, skaber, dét er hjem og frygten for deportation, den sover jeg i om natten og ventetiden, den udfylder liv…

Vi taler om overlevelse, om medicin, om varme 

i teltene i januar vi taler 

om politik og alliancer

…op ad vandet og så gik vandet, i syvende måned og i gang med at føde i vejkanten i et fremmed land, kroppen udmattet af sejlturen over, men nu vil den føde, kroppen vil hvad den vil, de ringer efter en ambulance, og så annullerer politiet ambulancen, indregistrering først, skal til Moria, men ingen vil køre med en fødende flygtning i bilen og dagen gryr, sikkerhed nu. måske og i gang med at føde på jorden, første handling i det nye land, nye hjem, otte uger før termin…

Vi drukner i information 

indtil historierne om de der drukner 

i krigen, havet, fængslerne og flugten 

ikke længere rører 

mit bittelille hjerte hvide krop overvældet 

af fakta og hverdag og afmagt

taler og taler og taler