Ellebæk

Udrejsecenter Ellebæk
Behandling af de allersvageste

https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/

 

Spørgsmål & svar om Ellebæk

Amnesty har her samlet spørgsmål omkring Europarådets Torturkomités kritik af Ellebæk og generelle spørgsmål omkring Ellebæk.
https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/spoergsmaal-svar-om-ellebaek/

 

ELLEBÆK lejr eller center, tidligere fængsel i SANDHOLM-lejren, bemærk hvordan det over årene langsomt får mere og mere rationelt menneskeligt navn – fra fængsel til udsendelseslejr.

2007.12.04. TV2

Sandholm skifter navn til Ellebæk – TV 2

Lejren skal hedde Ellebæk, fordi den ligger på Ellebækvej. Det oplyser Kriminalforsorgens chef, Willian Rentzmann, i et brev til samtlige …

https://nyheder.tv2.dk/article.php/id-9602018%3Asandholm-skifter-navn-til-elleb%25C3%25A6k.html

2008.04.12 Information

’Hvordan kan et civiliseret samfund behandle sine borgere sådan?’

Dansk asyllovgivning møder kritik fra otte EU-parlamentarikere, efter at de i går var på besøg i asylcentrene Sandholmlejren, Ellebæk og Kongelunden. Danmark overtræder både internationale konventioner og menneskerettighederne, mener de. Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech glimrede i går ved sit fravær …

 

… Inde i bussens virvar af tolke, parlamentarikere og journalister sidder den cypriotiske formand for delegationen, Panayiotis Demetriou, i et dilemma. På den ene side er landegrænserne i EU følsomme over for indvandring, men på den anden side bør menneskeretttighederne stå hinsides den præmis, mener Panayiotis Demetriou.

“I Grækenland og Polen er forholdene i tilbageholdelsescentrene værre, fordi vagterne behandler asylansøgerne forfærdeligt, men i Danmark kan de sidde i asylcenter i årevis,” siger Panayiotis Demetriou.

https://information.dk/indland/2008/04/hvordan-kan-civiliseret-samfund-behandle-borgere-saadan

282 kommentarer…

2008.07.17 Information

’De kalder det frivilligt, jeg kalder det tvang’

Chalak Hassen er 35 år og uddannet elektroingeniør. Han tilhører den gruppe af veluddannet arbejdskraft, som det danske arbejdsmarked skriger på. Alligevel blev han for 14 dage siden fængslet med besked om, at han skulle tvangshjemsendes til Nordirak. I fængslet indgik han en aftale om at rejse tilbage ’frivilligt’. Ifølge Chalak Hassen havde han dog ikke noget valg

 

Torsdag for to uger siden blev Chalak Hassen anholdt af politiet og ført til den lukkede lejr Ellebæk, som ligger lige ved siden af asylcentret Sandholm. Chalak Hassen skulle sammen med en anden som de første afviste asylansøgere, der ikke har begået kriminalitet i Danmark, tvangshjemsendes til Nordirak. De to tilhører en gruppe på i alt cirka 200 afviste irakiske asylansøgere, som regeringen vil forsøge at sende tilbage til Irak mod deres vilje, selvom der ikke foreligger en samlet aftale om hjemsendelse med centralregeringen i Bagdad.

https://www.information.dk/indland/2008/07/kalder-frivilligt-kalder-tvang

2008.09.23. TV2 Anisette og Kira i fængsel – TV 2

Ellebæk-fængslet i Sandholm lejren sidst i september. Det skriver Urban. Ideen opstod, da de tidligere på året optrådte for beboerne i Center …https://tv.tv2.dk/go/articleunderholdning/id-15942456%3Aanisette-og-kira-i-fængsel.html

2008.10.25 Politiken

Politiet anholder Sandholm-demonstranter

Nordsjællands Politi har anholdt flere i forbindelse med demonstrationen ved Sandholm.• Europaparlamentets Komité for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender har gennem flere år besøgt institutioner og myndigheder i EU-landene for at lave rapporter, der beskriver forholdene for asylansøgere og giver anbefalinger til forbedringer.I april besøgte den flere danske asylcentre, og det gjorde indtryk på delegationen, der hidtil har lavet lignende rapporter fra ni andre lande, heriblandt Frankrig og Spanien.

Især de lange ventetider og forholdene for børnene blev kritiseret.

»Vi er meget foruroligede over, at mennesker er spærret inde i årevis uden mulighed for at arbejde eller gå i skole. De bliver tossede, og det skaber asociale børn«, sagde Martine Roure, der er rapporteur, umiddelbart efter besøget i Sandholm og Ellebæk, til Politiken.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) afviste at mødes med de seks europaparlamentsmedlemmer, der var i Danmark i foråret for at se på de danske asylcentre. I august fejede hun deres kritiske rapport af bordet.

»Jeg er helt uenig i rapporten«, skrev hun i et skriftligt svar til Politiken.

2008.10.25 Information

Sandholmlejren bør lukkes
Så længe Røde Kors ikke siger fra, er de regeringens forlængede arm og er medansvarlige for regeringens umenneskelige flygtningepolitik

Hvorfor skal portene til Sandholm være lukkede og videoovervågede? Det er ikke kriminelle mennesker, der bor i lejren. I Røde Kors-lejrene i Kongelunden og Aunstrup på Sjælland kan man frit gå ind og ud. Hvorfor skal man have besøgstilladelse for at måtte komme ind til personer eller familier i Sandholm? Hvorfor flyttes familier rundt i årevis fra Røde Kors (RK) lejr til RK lejr, når man ved at dette er med til at stresse og traumatisere i forvejen udsatte voksne og børn? Hvorfor siger fastansatte RK-medarbejdere, at de ikke kender familier og personer i Sandholm, når vi, der står udenfor, har set de samme mennesker i over et år? Hvorfor skal psykisk dårlige flygtninge vente – nogle i over et år – på at få den nødvendige læge- eller psykiaterhjælp?

https://www.information.dk/debat/2008/10/sandholmlejren-boer-lukkes#comments-open

2008.11.05-2010.04.10 Information

De afviste Irakere

En artikelserie på 120 artikler

2008.11.05. Information

Frygt for irakeres fremtid

Flere organisationer advarer om, at afviste irakere vil gå under jorden, efter at regeringen har fastsat deadline for tvangsudsendelser

Talsmand for foreningen Asylret, Said Parvin, anklager de danske myndigheder for at bruge umenneskelige metoder for at tvinge folk til at rejse ud.

“Vi frygter, at folk bliver likvideret – der er jo borgerkrig i landet. Man kan ikke give en deadline til folk, der er psykiske syge,” siger han.

Said Parvin har ofte kontakt med de afviste irakiske asylsøgere og oplever deres frustrationen over brevet fra Udlændingeservice med den nye deadline.

I modsætning til Sverige er det ikke lykkedes den danske regering at få en skriftlig aftale med Nordirak om hjemsendelser. Det betyder, at hver enkelt sag skal behandles seperat.

https://www.information.dk/indland/2008/11/frygt-irakeres-fremtid?lst_srs

2009.03.16

TV2

Flere danskere i langvarig fattigdom – TV 2

… … Finn Kenneth Hansen fra Center for Alternativ Samfundsanalyse. … Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her havde …

https://nyheder.tv2.dk/nyheder/article.php/id-21098559:flere-danskere-i-langvarig-fattigdom.html

2009.06.30 Information

Tvangshjemsendt til Irak uden kone og barn
I torsdags blev Hussein deporteret til Irak. Tilbage i Danmark bor hans kone og deres fælles barn

… Også hans kone er meget bekymret, men hun kan ikke se, hvordan hun skulle kunne rejse til Irak for at hjælpe sin mand.

»Ingen af os har familie i Irak. Hvad skulle vi gøre i det land? Og så med et lille barn,« siger hun til Information og fortsætter:

»Jeg bliver nødt til at arbejde og tage min uddannelse for at kunne klare mig. Det er hårdt for mig, når jeg er alene med et barn. Før kunne min mand støtte mig. Jeg håber, jeg kan klage og få ham hjem igen.«

At det skulle komme så vidt, havde hun dog aldrig troet;

»Jeg blev ikke nervøs for os, da jeg hørte, at de afviste irakere skulle tvangshjemsendes. For vi var jo gift. Hvordan kan han blive tvangshjemsendt, når vi er gift? Det kan jeg ikke forstå. Og jeg kan heller ikke forstå, hvorfor vi fik afslag på familiesammenføring. Hvorfor fik vi overhovedet lov at gifte os i det her land, når vi ikke kan få lov at bo sammen?«

https://www.information.dk/indland/2009/06/tvangshjemsendt-irak-uden-kone-barn

2009.07.15. TV2

42-årig havde to pistoler i bil – TV 2

… Han risikerer nu mindst et års fængsel, oplyser politikommissær Michael … Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her …

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2009-07-16-42aarig-havde-to-pistoler-i-bil

2009.07.20 Information Læserne skriver

Danmarks Guantánamo
Niels Lomholt, Hørsholm

Så har vi fået vores egen Guantánamo-fangelejr, som hedder Ellebæk. Her holdes flygtninge fængslet på ubestemt tid uden at være dømt. De amerikanske fanger var mistænkt for at være terrorister, mens de danske blot kan være mistænkt for, at nogen har stavet deres navn forkert i deres dokumenter.

Nu mangler vi bare den fysiske tortur. Der går udmærket med den psykiske.

https://www.information.dk/debat/2009/07/laeserne-skriver-9

2009.07.21. Information

46 afviste irakere forsvundet

Arbejdet med at få tvangshjemsendt de 49 irakiske asylansøgere, som de irakiske myndigheder har sagt ja til at modtage, er midlertidigt strandet, skriver Berlingske Tidende tirsdag.

Årsagen er primært, at de 46 af irakerne er forsvundet. De har forladt asylcentrene og er nu efterlyst i alle politidistrikter. Men skulle nogle af dem blive pågrebet, vil de alligevel ikke blive sendt til Bagdad omgående. Rigspolitiet kan nemlig her i sommertiden ikke skaffe flybilletter, forklarer politiinspektør Christen Østergaard fra Rigspolitiet til Berlingske Tidende.

Af den grund har tre irakiske mænd siddet tilbageholdt i fængslet Ellebæk ved Sandholmlejren i op til fire uger. De venter på at blive sendt tilbage mod deres vilje.

Christen Østergaard ønsker ikke at gisne om, hvorvidt de forsvundne skulle opholde sig i Brorsons Kirke på Nørrebro. Her har cirka 60 afviste irakere opholdt sig siden midten af maj, da Danmark og Irak indgik en aftale, som gør det muligt at tvangshjemsende de afviste asylansøgere.

I alt har Danmark indtil nu hjemsendt seks af de omkring 250 afviste irakere.

https://www.information.dk/telegram/2009/07/46-afviste-irakere-forsvundet

2009.07.21. TV2

46 afviste irakere forsvundet – TV 2

… Irakere tilbageholdt. Af den grund har tre irakiske mænd siddet tilbageholdt i fængslet Ellebæk ved Sandholmlejren i op til fire uger. De venter på …

https://nyheder.tv2.dk/2009-07-21-46-afviste-irakere-forsvundet

2009.07.30 Information

Talsmand for irakere anholdt

Samme dag, som han fik brev om, at han var blevet optaget på en videregående uddannelse i Danmark, anholdt Rigspolitiet ham for at sende ham tilbage til Irak. Sammen med sin far og bror samt to andre irakere blev Ammar, en af talsmændene for de afviste irakere i Brorsons Kirke på Nørrebro, torsdag anholdt og sidder nu fængslet i Ellebæk ved asylcentret Sandholm.

… Ammar og hans familie har boet syv år i Danmark. De tilhører det kurdiske mindretal feyli-kurderne i Bagdad, som ifølge familiens advokat bliver udsat for forfølgelse. Advokaten har netop anmodet om, at deres sag bliver genoptaget i Flygtningenævnet.

https://www.information.dk/telegram/2009/07/talsmand-irakere-anholdt

2009.08.08. TV2

13 personer anholdt i Sandholmlejr – TV 2

… Derfor havde de forladt fængslet,” fortæller vagtchef fra Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk, til tv2.dk. Nordsjællands Politi tilkaldte assistance fra …

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2009-08-09-13-personer-anholdt-i-sandholmlejr

2009.08.13. TV2

Grønt lys for at fængsle irakere – TV 2

… i nat blev lagt i strips under den omdiskuterede aktion i Brorsons Kirke, skal tilbringe de næste uger i Ellebæk Fængsel ved Sandholmlejren.

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2009-08-14-groent-lys-for-at-faengsle-irakere

2009.08.13 TV2

Irakiske børn på et hemmeligt sted – TV 2

… Rejser samlet anklage. Kirkeasyl arbejder nu på at få etableret kontakt til de 19 irakere, der blev anholdt ved aktionen. De sidder i Ellebæk, …

https://nyheder.tv2.dk/2009-08-13-irakiske-boern-paa-et-hemmeligt-sted

2009.08.14. TV2 Delegation får kun få oplysninger

… Rønn Hornbech vil ikke oplyse, hvornår delegationen afhører irakerne, som er indsat i Ellebæk Fængsel ved Sandholmlejren i Nordsjælland.

https://nyheder.tv2.dk/nytomtv/article.php/id-24360616.html

2009.08.15 Information

Politisk mod?

For en uge siden kørte vi ud i det blå. Helt konkret til den vilde natur i Blekinge. Vi ville væk fra det hele, langt væk. Og det kom vi…

 

… Renset for al nuancering og selvkritik kunne justitsministeren og senere integrationsministeren dog oplyse, at man kun havde ros til overs for politiets indsats. Så var vi helt sikkert hjemme igen. Hjemme igen i et land, hvor den politiske pligtfølelse overskygger det politiske mod i overordentlig grad. Kynisme, siger nogle. Business as usual, siger vi.

Nu har de knap 300 irakere fra Brorsons Kirke erfaret, at man ikke kan flygte til et land som Danmark og forvente asyl. I Danmark rækker det virkelige, politiske mod nemlig kun til krigsførelse og undsigelse af en enhver påstand fra det internationale samfund om udbredt xenofobi.

https://www.information.dk/debat/2009/08/politisk#comments-open

2009.08.15 Information

Delegation får kun visse oplysninger

Den irakiske delegation får ikke oplyst, hvorfor afviste irakiske asylsøgere har søgt asyl. Det oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech.

… Der har før været delegationer på lignende missioner fra Aserbajdsjan, Armenien, Afghanistan og Vietnam, som også har hjemsendelsesaftaler med Danmark.

Birthe Rønn Hornbech vil ikke kommentere sagsbehandlingen af seks irakere, som allerede er tvangshjemsendt. Når en iraker med en verserende sag skal udsendes, søger Integrationsministeriet så vidt muligt at afslutte sagen inden udsendelsen. Ministeriet foretager de sagsskridt, “som er nødvendige for en forsvarslig behandling af hver enkelt sag”, oplyser hun.

/ritzau/

https://www.information.dk/telegram/2009/08/delegation-faar-kun-visse-oplysninger

2009.08.17. TV2

Den irakiske delegation er landet

17. aug 2009 … Irakerne er i øjeblikket indsat i Ellebæk Fængsel ved Sandholmlejren. Irak har i første omgang afvist at modtage de 34 afviste asylansøgere, …

https://nyheder.tv2.dk/2009-08-18-den-irakiske-delegation-er-landet

2009.08.18 Information

Irakisk delegation landet

De første af 34 afviste irakere er blevet tjekket af irakisk delegation.

 

En delegation fra Irak, som skal fastslå identitet og nationalitet på 34 fængslede afviste irakiske asylansøgere, ankom til Danmark mandag aften, og allerede tirsdag mødtes den med de første irakere. Delegationen fortsætter arbejdet i de kommende dage, oplyser Rigspolitiet.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/irakisk-delegation-landet

2009.08.18 Information

Irakiske kvinder er gået under jorden

Familierne til de 18 irakiske asylansøgere, som blev anholdt i Brorsons Kirke, er gået under jorden. Og kvinderne vil blive under jorden, også selv om mændene skulle blive sendt til Irak, fortæller to af dem til politiken.dk i det første interview med familierne siden politiaktionen i kirken.

25-årige Mivan Merza og hendes 20-årige søster, som ikke vil have sit fornavn frem, har en 19-årig bror i Ellebæk, den lukkede del af Sandholm, hvor de irakiske mænd sidder. Faren blev slået ihjel i Irak for mange år siden. De to kvinder og deres bror skal udvises, efter at have været i Danmark i ti år.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/irakiske-kvinder-gaaet-jorden

2009.08.19 Information

Til forhør uden advokat

Advokaterne må sidde uden for døren, når afviste irakere udspørges af delegation. Menneskeretsinstitut betvivler lovligheden og vil have stoppet møderne.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/forhoer-uden-advokat-0

2009.08.19 Information

’Jeg forstår ikke den angst, der har grebet danskerne’

En Rådhusplads fyldt til bristepunktet og en stjernerække af kunstnere gentog kravet om humanitært ophold til de afviste irakere

https://www.information.dk/indland/2009/08/forstaar-angst-grebet-danskerne

2009.08.19. Information

Støttekoncert gav 100.000 kroner

Kirkeasyls støttekoncert på Rådhuspladsen samlede tirsdag aften 100.000 kroner til de afviste irakiske asylansøgere. Pengene skal gå til kampagnearbejde.

Amnesty International samlede under koncerten cirka 10.000 underskrifter til fordel for humanitær opholdstilladelse for de irakiske asylansøgere.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/stoettekoncert-gav-100000-kroner

2009.08.19 TV2

Støttekoncert gav 100.000 kroner – TV 2

 

Irakiske venner, der skal besøges i Ellebæk-fængslet. Familier som skal understøttes. Koncerter og protester som skal arrangeres, udtaler …
https://nyheder.tv2.dk/2009-08-19-stoettekoncert-gav-100000-kroner

2009.08.20 Information

Irakere: ’Vi bliver truet’

Den irakiske delegation, der skal fastslå irakiske asylansøgeres identitet, truer med fængselsstraffe, lyder det fra irakerne selv. Bisiddere må ikke være til stede, så ingen kan be- eller afkræfte kritikken

… »De råber af folk. De siger, de lyver, og de truer,« siger en af de afviste asylansøgere og fortæller, at de er blevet endnu mere bange for at blive tvangshjemsendt, efter de har hørt, hvordan delegationen, der angiveligt består af tre embedsmænd, opfører sig:

»De sagde til en af os, at han ville komme to måneder i fængsel, når han kommer til Irak, hvis han ikke fortæller, hvad han i virkeligheden hedder. Til en anden sagde de, at de ville sørge for at tage fat i ham hjemme i Bagdad, fordi han har været så fræk, mens han var væk.«

… Dansk Flygtningehjælps jurister og de advokater, der ønskede at være til stede under afhøringen sammen med deres klienter, fik tirsdag aften besked på, at den irakiske delegation havde udbedt sig, at der ikke er bisiddere til stede under samtalen – og at Rigspolitiet ville efterkomme anmodningen.

Over for Information fortæller en repræsentant for Rigspolitiet, at en dansk politimand samt en tolk fra Danmark også er til stede under afhøringerne.

https://www.information.dk/indland/2009/08/irakere-truet

2009.08.20 Information

Advokatråd: Irakere har ret til advokat

– Det er et krav fra de irakiske myndigheder, som de danske myndigheder efterkommer uden at sikre, at grundlæggende retssikkerhed er overholdt, siger formand for Advokatrådet Hanne Rahbæk.

– Man tilsidesætter retten til at have en partsrepræsentant til stede, men også retten til at få beskikket en advokat, når det drejer sig om tvangsmæssig fremstilling for en ambassade, tilsidesættes.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/advokatraad-irakere-ret-advokat

2009.08.21 Information

Dansk Flygtningehjælp fik lov

Dansk Flygtningehjælp har fået lov til at være bisidder for irakiske asylansøgere i to tilfælde. En tilfældighed, mener organisationen.

– Vi fik ingen begrundelse for, hvorfor vi fik lov til at sidde med i netop disse to sager. Jeg tror, at det lidt af en tilfældighed, fordi vi nævnte de to sager som eksempel på sager, hvor vi ville være interesseret i at være til stede, siger Anne la Cour.

Flygtningehjælpen ønskede at være bisidder ved i alt 15 sager, som man har anmodet Flygtningenævnet om at genoptage.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/dansk-flygtningehjaelp-fik-lov

2009.08.25 TV2

Flygtede ved at lave hul i muren – TV 2

25. aug 2009 … To af de indsatte asylansøgere i Ellebæk har formået at undslippe det lukkede fængsel ved Sandholmlejren i Nordsjælland, skriver politiken.dk.

https://nyheder.tv2.dk/krimi/article.php/id-24620673.html

2009.08.26.

 

TV2

Irakisk flygtningefamilie løsladt – TV 2

En irakisk familie på fire fra Brorsons Kirken blev her til aften løsladt fra fængslet Ellebæk i Nordsjælland. Familien, der er blandt de ca….
https://nyheder.tv2.dk/2009-08-26-irakisk-flygtningefamilie-loesladt

2009.08.26. Information

Irakisk flygtningefamilie løsladt

En irakisk familie på fire er blevet løsladt fra fængslet Ellebæk. Familien får nu genoptaget sin asylsag i Flygtningenævnet, oplyser Rigspolitiet.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/irakisk-flygtningefamilie-loesladt-0

2009.08.28 Information

Nyt pres på Rigspolitiet i sag om irakisk delegation

Flygtningenævnet bør bede Rigspolitiet om en forklaring, efter at tre irakere har anmodet om genoptagelse af deres asylsager på baggrund af påstande om trusler fra den irakiske delegation. Det vurderer ekspert i forvaltningsret. Den udlægning er ’ikke helt skæv’, siger Flygtningenævnet

https://www.information.dk/indland/2009/08/nyt-pres-paa-rigspolitiet-sag-irakisk-delegation

2009.08.28 Information

Advokater frygter udvisning i weekenden

– De giver normalt 14 dage til at kommentere et svar. Her har jeg fået under et døgn. Det giver mig en mistanke om, at der står et fly klar, siger advokaten.

En status fra Dansk Flygtningehjælp viser, at der i øjeblikket verserer 49 sager angående irakiske asylansøgere hos forskellige myndigheder. Sagerne omfatter i alt 55 voksne og 15 børn.

https://www.information.dk/telegram/2009/08/advokater-frygter-udvisning-weekenden

2009.08.29. Information

Kunst skal skaffe penge til afviste irakere

Over 100 af de største danske samtids-kunstnere er gået sammen om en kunstauktion til fordel for de afviste irakiske asylansøgere. Blandt kunstnerne er Olafur Eliasson, John Kørner, Bjørn Nørgaard og Superflex

»Ambitionen er at indsamle over 200.000 kroner, men det kommer an på, hvor meget folk ønsker at støtte op om projektet og sagen,« siger Emil Nielsen fra Aktion Auktion, der til daglig studerer kommunikation på RUC.

Mange af de afviste irakere sidder i det lukkede fængsel i Ellebæk, og en tvangsudsendelse kan ske hvert øjeblik. Alligevel mener han ikke, at initiativet kommer for sent.

»Indtil videre er der kun sendt 13 irakere ud af landet. Aktion Auktion kan selvfølgelig ikke alene forhindre, at de tilbageværende irakiske flygtninge bliver tvangsudvist til Irak. Men forhåbentlig kan vi være med til at øge det folkelige pres på politikerne, som i sidste ende kan føre til, at de får tildelt asyl eller humanitær opholdstilladelse,« siger Emil Nielsen.

https://www.information.dk/kultur/2009/08/kunst-skaffe-penge-afviste-irakere

2009.08.29 Information

Flygtningenævnet ikke tilfreds med Rigspolitiets forklaring

Der var ’en god og venlig atmosfære’, da den irakiske delegation i sidste uge afhørte 34 afviste irakere i Ellebæk Fængsel, lyder det nu fra Rigspolitiet. Men Flygtningenævnet kræver yderlige efterforskning af sagen

I en fax til flygtningeadvokat Kåre Traberg Smidt meddelte nævnet i eftermiddags, at man har udsat udrejsefristen for tre af hans klienter blandt de afviste irakiske asylansøgere, indtil Rigspolitiet har undersøgt nærmere, hvad der er foregået under delegationens afhøringer.

»Det er en stor sejr. Det betyder, at Rigspolitiet ikke kan nøjes med at sige, de ikke umiddelbart har oplevet trusler under afhøringerne,« siger Kåre Traberg Smidt

Ifølge flere flygtningeadvokater er myndighederne i disse dage ved at hastebehandle en række afviste irakeres anmodninger om genoptagelse af deres asylsager, så de kan sendes ud af landet, såfremt de får afslag.

https://www.information.dk/indland/2009/08/flygtningenaevnet-tilfreds-rigspolitiets-forklaring

2009.09.02. TV2

Irakere i vikarbureau får afslag – TV 2

… De sidste fem af de ni irakere er frihedsberøvede i Ellebæk Fængsel i Nordsjælland.

https://nyheder.tv2.dk/2009-09-03-irakere-i-vikarbureau-faar-afslag

2009.09.02 TV2

Afviste irakere sendt ud af landet – TV 2

Politiet hentede i nat gruppen af afviste irakere i Ellebæk Fængslet ved Sandholmlejren. Samtidig med at de 22 irakere blev hentet, blev en flok …

https://nyheder.tv2.dk/2009-09-02-afviste-irakere-sendt-ud-af-landet

2009.09.30. TV2

Irak vil ikke afvise tvangssendte

Modsiger tidligere svar
Tidligere skrev Maliki ellers i et svar til Ritzau, at irakerne gør, hvad de kan for at forhindre, at de afviste bliver tvangshjemsendt til Irak. Og han nægtede at acceptere, at de irakiske myndigheder skulle have givet nogen ret til at tvangshjemsende irakere.

“Vi skal gå videre med sagen, sammen med de danske myndigheder for at stoppe tvangshjemsendelserne,” skrev al-Maliki for få dage siden til Ritzau.

Da Maliki afviste, at der skulle findes en aftale om tvangshjemsendelse holdt integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) fast og sagde, at der var en gyldig aftale, og at hjemsendelserne ville fortsætte.

https://nyheder.tv2.dk/nyheder/article.php/id-25414527%3Airak-vil-ikke-afvise-tvangssendte.html

2009.11.04 TV2

12 afviste irakere om bord – TV 2

Advokat Kaare Traberg Smidt var tidlig onsdag morgen i Ellebæk Fængsel i Allerød for at undersøge, om nogle af hans klienter var på vej mod …
https://nyheder.tv2.dk/2009-11-04-12-afviste-irakere-om-bord

2009.11.04. TV2

Aktivister fra Kirkeasyl anholdt – TV 2

To aktivister fra forenmingen Kirkeasyl er blevet anholdt foran Ellebæk-fængslet i Nordsjælland, hvor flere afviste irakere venter på at blive …

https://nyheder.tv2.dk/2009-11-03-aktivister-fra-kirkeasyl-anholdt

2009.11.24. TV2

Anholdte “lømler” presses sammen – TV 2

… … fængselsdirektøren, der oplyser, at der bliver plads til yderligere 30 anholdte i Ellebæk-lejren ved siden af Røde Kors Center Sandholm.

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2009-11-25-anholdte-loemler-presses-sammen

2010.01.12 Information

Rønn Hornbech syltede spørgsmål om undersøgelser af asylbørn

Ved hjælp af vildledende henvisninger har integrationsministeren gennem længere tid undgået at svare sine folketingskolleger på spørgsmål om børnefaglige undersøgelser af de afviste irakiske asylbørn. For 20. gang i træk vil hun ikke tale med Information om de afviste irakere

https://www.information.dk/indland/2010/01/roenn-hornbech-syltede-spoergsmaal-undersoegelser-asylboern?lst_srs#comments-open

[bare lige for at minde om en nylig og fortsat nølende politisk forholden til børn, blot af danske mødre, optaget af ISIS]

2011.02.10 TV2

Fagfolk kritiserer fængsling af torturofre – TV 2

… Fagfolk retter skarp kritik af Ellebæk-fængslet, hvor torturofre og psykisk syge holdes indespærret.

https://nyheder.tv2.dk/2011-02-10-fagfolk-kritiserer-faengsling-af-torturofre

2011.02.10 DR/P1

Danmark bryder menneskerettighederne

Afviste asylansøgere bliver spærret inde, selv om de er psykisk syge. Det er et brud på menneskerettighederne.

Ingen procedure inden frihedsberøvelse

Men myndighederne gør slet ikke nok for at sikre, at psykisk syge og andre sårbare ikke ender bag tremmer. DR har fundet flere eksempler på, at folk har været spærret inde i Ellebæk, selv om de ikke burde være i fængsel. [2011…!]

Vicepolitimester Ole Andersen er leder af det nationale udlændingecenter hos Rigspolitiet. Han er er ansvarlig for udsendelse af afviste asylansøgere.

Politiet ved ikke på forhånd om en afvist asylansøger kan tåle at være spærret ind. Som Ole Andersen siger:

Sagen er sjældent helt oplyst, når vi foretager en friheds-berøvelse. Det tager tid. Så oplysningerne kommer typisk efterhånden, siger Ole Andersen til P1.

https://www.dr.dk/ligetil/indland/danmark-bryder-menneskerettighederne

2011.11.17 TV2

25 sultestrejker i asylfængsel – TV 2

… Omkring 25 afviste asylansøgere af forskellig nationalitet sultestrejker i den lukkede institution Ellebæk, der ligger tæt op ad asylcentret Center …

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2011-11-18-25-sultestrejker-i-asylfaengsel

2012.05.23 Amnesty

Årsrapport 2012: FN’s Sikkerhedsråd har svigtet sit lederskab

Amnesty International anklager FN’s Sikkerhedsråd for at have overflødiggjort sig selv som fredens beskytter og opfordrer samtidig til at skabe en stærk FN-våbenhandelstraktat til sommer i New York. ”Politiske ledere taler om menneskerettigheder, når det er belejligt, men lægger dem alt for ofte på hylden, hvis de er ubekvemme eller står i vejen for økonomiske interesser”, lyder det i Amnestys årsrapport 2012.

”….Amnesty International Report 2012 omhandler 155 lande og dokumenterer blandt andet begrænsninger af ytringsfriheden i 91 lande og sager om tortur og mishandling i 101 lande – i mange tilfælde som straf for at tage del i demonstrationer.

Danmark er også nævnt i årsrapporten på en række punkter: Den begrænsede undersøgelse af CIA-fly på dansk grund, den mulige udlevering af mindst 500 fanger i Irak på trods af risikoen for tortur, landsretsdommen om Niels Holck, sagen om de statsløse palæstinensere, fængslingen af sårbare asylansøgere i Ellebæk-fængslet samt den utilstrækkelige beskyttelse af voldtægtsofre… ”

https://amnesty.dk/aarsrapport-2012-fns-sikkerhedsraad-har-svigtet-sit-lederskab/

2012.06.12 TV2

Sådan er forholdene for afviste i dag – TV 2

… Hvis den afviste asylansøger bor på et center med madordning, får han eller hun … i institutionen Ellebæk, der drives af Kriminalforsorgen.
https://nyheder.tv2.dk/article.php/id-51082125%3Asn-er-forholdene-for-afvi%2A2fid-51082125%2A3as.html

2012.06.13 TV2

Asylansøgere skal kunne arbejde – TV 2

… Hvis den afviste asylansøger bor på et center med madordning, får han eller hun … i institutionen Ellebæk, der drives af Kriminalforsorgen.

https://nyheder.tv2.dk/2012-06-13-asylansoegere-skal-kunne-arbejde

2012.06.13 TV2

Sådan er forholdene for afviste i dag – TV 2

… i institutionen Ellebæk, der drives af Kriminalforsorgen. Kilder: Udlændingestyrelsen og Røde Kors.
https://nyheder.tv2.dk/2012-06-13-saadan-er-forholdene-for-afviste-i-dag

2013.02.01 Amnesty

Ny dansk rapport: Danmark spærrer torturoverlevere inde

De danske myndigheder fængsler asylansøgere, der har været udsat for tortur eller har psykiske lidelser, selv om det kan være i strid med vores internationale forpligtelser.

https://amnesty.dk/danmark-spaerrer-torturoverlevere-inde/

2013.05.23 Amnesty

Årsrapport 2013: Sårbare grupper svigtes

I år 2012 blev verdens flygtninge og migranter udsat for massive svigt af alverdens regeringer. Amnesty International gør status over menneskerettighederne i år 2012.

https://amnesty.dk/aarsrapport-2013-saarbare-grupper-svigtes/

2016.02.15 TV2

17-årig undsluppet fængsel

En 17-årig dreng er tirsdag aften stukket af fra Ellebæk Fængslet i Birkerød, oplyser Nordsjællands Politi, der ikke betragter den undvegne som farlig.

https://nyheder.tv2.dk/2016-02-16-tv-2-livecenter

2016.07.21. TV2

Lesbiske udsendes til Uganda trods risiko for forfølgelse

Homoseksualitet har i årevis været kriminaliseret i Uganda, hvor homoseksuelle risikerer forfølgelse.

Deporteringen kritiseres af organisationen LGBT Asylum. Det er en organisation, der kæmper for bøssers, lesbiskes og transpersoners rettigheder i det danske asylsystem.

– Homoseksuelle risikerer forfølgelse fra andre civile, familien og klanmedlemmer samt pengeafpresning og overfald. Homoseksuelle kan ikke forvente politiets beskyttelse, hvis de bliver overfaldet eller i værste fald truet på livet eller dræbt, siger talsperson Hanne Gyberg.

– Det er ramme alvor for kvinderne. Vi mener, at beslutningerne i deres asylsager er truffet på et forkert oplyst grundlag. Man har ikke taget stilling til deres seksualitet i afslagene.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-07-21-lesbiske-udsendes-til-uganda-trods-risiko-for-forfolgelse

2016.10.31 TV2

Krav om lukning af udrejsecenter for afviste asylansøgere – TV 2

… … asylansøgere på udrejsecentrene Kærshovedgaard, Sjælsmark og Ellebæk. … Afviste asylansøgere utilfredse med maden på centret: Går på …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2016-11-01-krav-om-lukning-af-udrejsecenter-for-afviste-asylansogere

2016.10.31. DR1

Flere ønsker udrejsecenter for afviste asylansøgere lukket

70 fængselsbetjente passer på 28 afviste asylansøgere i Vridsløselille Statsfængsel. Absurd, mener flere. Foruden Vridsløselille bor der afviste asylansøgere på udrejsecentrene Kærshovedgaard, Sjælsmark og Ellebæk.

I sidstnævnte er der 118 pladser og 63 ansatte om de 103 frihedsberøvede.

De forventede udgifter for 2016 er 35 millioner kroner, og Ellebæk er dermed en del billigere end Vridsløselille, selv om der er over tre gange så mange afviste asylansøgere.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/flere-oensker-udrejsecenter-afviste-asylansoegere-lukket

2017.02.07. TV2

Fængselsbetjent snittet med kniv i ansigtet – TV 2

… I’ll kill you. I’ll kill you, råbte to indsatte på Udlændingecenter Ellebæk mandag til en fængselsbetjent. Udråbene skete under et overgreb på en …
https://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-07-faengselsbetjent-snittet-med-kniv-i-ansigtet

2017.02.10. TV2

Fem overfald mod fængselsbetjente på en uge – TV 2

I Udlændingecenter Ellebæk blev en fængselsbetjent også udsat for vold. Han blev angrebet med kniv i Udlændingecenter Ellebæk, da han …
https://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-10-fem-overfald-mod-faengselsbetjente-paa-en-uge

2017.02.27. TV2

D’Angleterre er billigere end Vridsløselille: – Det er fuldkomment vanvittigt

… Men fængslet var ikke et godt sted for de frihedsberøvede. I marts 2016 udtrykte Folketingets Ombudsmand »alvorlig bekymring« i Information for, at de frihedsberøvede udlændinge kunne tage psykisk skade af at opholde sig i celler op til 23 timer i døgnet.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-02-27-dangleterre-er-billigere-end-vridsloeselille-det-er-fuldkomment-vanvittigt

2019.01.21 Information

Jeg ved måske, hvorfor mange asylansøgere skælver i Center Sjælsmark, for jeg skælver selv

Asylcentrene Sjælsmark, Center Sandholm og Udlændingecenter Ellebæk ligger klos op ad et militært øvelsesterræn, hvor kampvognene kører og maskingeværer ofte brager. Asylansøgerne bliver dermed kastet tilbage til den krig og forfølgelse, de flygtede fra

https://www.information.dk/debat/2019/01/ved-maaske-hvorfor-asylansoegere-skaelver-center-sjaelsmark-skaelver

2019.03.09. TV2

TV 2 fik adgang til udlændingecenter som de første: Her bor de …

9. mar 2019 … Forholdene på Udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland, hvor afviste asylansøgere sidder frihedsberøvet i alt fra dage til op mod halvandet …
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-10-tv-2-fik-adgang-til-udlaendingecenter-som-de-foerste-her-bor-de-afviste-og

2019.03.09. TV2

Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her …

9. mar 2019 … Det sker lige nu, tilføjer han. Tarik Taine fra Marokko har forladt rengøringstjansen i Udlændingecenter Ellebæk og er løbet hen til …

https://nyheder.tv2.dk/2019-03-10-afviste-sidder-indespaerret-i-ellebaek-i-op-til-halvandet-aar-det-her-havde-jeg-aldrig

2019.03.10 TV2

TV 2 fik adgang til udlændingecenter som de første: Her bor de …

… Ellebæk har 136 pladser og modtager både voksne mænd og kvinder, som typisk har fået afslag på asyl.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-10-tv-2-fik-adgang-til-udlaendingecenter-som-de-foerste-her-bor-de-afviste-og-det

2019.03.10 TV2

Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her …

… Bag pigtråden i Ellebæk sidder afviste udlændinge, som ikke har gjort noget kriminelt, men som nægter at rejse. TV 2 har været inde bag …

https://nyheder.tv2.dk/2019-03-10-afviste-sidder-indespaerret-i-ellebaek-i-op-til-halvandet-aar-det-her-havde-jeg-aldrig

2019.03.11. TV2

Afvist flygtningefamilie adskilt på sjette måned – mor og børn bor én kilometer fra far.

… I snart et halvt år har 45-årige Rashed Alenezi været frihedsberøvet i Udlændingecenter Ellebæk i Birkerød – væk fra sine seks børn og sin …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-11-afvist-flygtningefamilie-adskilt-paa-sjette-maaned-mor-og-boern-bor-en-kilometer

2019.03.12 TV2

Fængselspræst gennem ti år står frem for første gang: Folk går langsomt i stykker

Ifølge både tillidsmand og fængselspræst er der mange indsatte, som er for psykisk syge til at bo på Udlændingecenter Ellebæk.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-12-faengselspraest-gennem-ti-aar-staar-frem-for-foerste-gang-folk-gaar-langsomt-i

2019.03.12 TV2

Tidligere beboer udtaler sig om Udlændingscenter Ellebæk – TV 2

… Indsatte er for syge til at være på Ellebæk.

https://nyheder.tv2.dk/video/MTIwMzE5X2VsbGViYWVr

2019.03.12. TV2

Selvmordstruet mand var for syg til Ellebæk – nu er han tvangsudsendt til Afganistan

… 22-årige Farid Faizi blev indlagt, fordi han var for syg til Ellebæk. Alligevel blev han hentet i sygesengen og sendt ud. TV 2 har mødt ham

… Advokat Daniel Nørrung hæfter sig ved, at Farid Faizi har fået flere psykiatriske diagnoser, og at han var ledsaget af en læge og sygeplejerske, da han kom til Danmark fra Tyskland sidste år.

Desuden påpeger han, at Farid Faizi var flyttet fra Ellebæk til en sygeafdeling i Vestre Fængsel, da han blev overrasket af politiet og udsendt:

– Jeg har før haft klienter, som har været i en dårlig forfatning. Men jeg har aldrig før haft nogen, som har været så syge som Farid, og som alligevel er blevet sendt hele vejen til Afghanistan.

– Jeg mener, at når man har en person, som ikke blot virker, som om han er dårlig, men som rent faktisk også forsøger at begå selvmord flere gange, ja så er der så stærke indikationer på, at den her person ikke er rask.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-03-13-selvmordstruet-mand-var-for-syg-til-ellebaek-nu-er-han-tvangsudsendt-til

2019.03.18. TV2

Go’ aften Danmark – Dømt 23 gange og blev ikke udvist – TV 2 PLAY

Mød Anne Melchior Hansen fra Center for Familiepleje, der ofte kommer ind over sagerne. For hvad får en forælder til at efterlade sit barn på …

https://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-aften-danmark/doemt-23-gange-og-blev-ikke-udvist-184072/

2019.04.04. TV2

Støjberg efter kritik af Sjælsmark: – Forældrene tager dem som …

… … Kofod får næse for at hemmeligholde oplysninger om børn i syriske lejre … Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-04-05-stoejberg-efter-kritik-af-sjaelsmark-foraeldrene-tager-dem-som-gidsler

2019.04.04. TV2

Mindst 61 procent af børnene på Sjælsmark ville kunne få en …

… … Kofod får næse for at hemmeligholde oplysninger om børn i syriske lejre … Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-04-05-mindst-61-procent-af-boernene-paa-sjaelsmark-ville-kunne-faa-en-psykiatrisk

2019.04.05. TV2

Massiv mistrivsel på Sjælsmark: 5-årige Daniel er bange for politiet …

… Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her havde jeg aldrig troet om Danmark. Centret er formet, så det ”motiverer” …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-04-05-massiv-mistrivsel-paa-sjaelsmark-5-aarige-daniel-er-bange-for-politiet-og-moerket

2019.04.12 TV2

3473 afviste asylansøgere er gået under jorden – kan skabe et …

… Her opholdt han sig i 33 dage på Udrejsecenter Ellebæk, inden han flygtede … Man kan jo kun komme i fængsel, hvis man laver noget ulovligt.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-04-13-3473-afviste-asylansoegere-er-gaaet-under-jorden-kan-skabe-et-illegalt

2019.04.19. TV2

Dagens nyheder 19. 04.il – TV 2

… Ved en demonstration foran Udlændingecenter Ellebæk i … der uden at have begået kriminalitet sidder frihedsberøvet på centeret. kl. 15:16 …

https://nyheder.tv2.dk/2019-04-19-dagens-nyheder-19-april

2019.04.19. TV2

Her anholder politi demonstrant ved Ellebæk – TV 2

… To endte med at blive anholdt under demonstrationen ved udlændingecenter Ellebæk. En 30-årig mand er blevet sigtet for ikke at efterkomme …

https://nyheder.tv2.dk/video/UG9saXRpZWxsZTE5MDQ

2019.04.19. TV2

To anholdt under demonstration ved Udlændingecenter Ellebæk …

… To anholdt under demonstration ved Udlændingecenter Ellebæk. 19. 04.. 2019 … Her anholder politi demonstrant ved Ellebæk. 19. 04.il 2019.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-04-19-to-anholdt-under-demonstration-ved-udlaendingecenter-ellebaek

2019.04.24. Amnesty

Tør danske politikere se problemerne i øjnene?

Blogindlæg: Finder tortur eller anden umenneskelig behandling sted i Danmark? I den forgangne uge har eksperter fra Europarådets Komité for Forebyggelse af Tortur og Umenneskelig Behandling undersøgt netop det. Som civilsamfund opfordrer vi politikerne til at lytte og dernæst tilgå eventuel kritik konstruktivt og løsningsorienteret. Det er for samfundets bedste.

https://amnesty.dk/toer-danske-politikere-se-problemerne-i-oejnene/

2019.05,18 TV2

LA bløder op over for adskilte flygtningefamilier:

– Nok skal vi have en stram politik, men den skal også være anstændig

… far og 20-årige storebror er frihedsberøvet i Ellebæk, som ifølge Ellebæks tillidsmand Gert Jensen mest af alt minder om et lukket fængsel.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-05-18-la-bloeder-op-over-for-adskilte-flygtningefamilier-nok-skal-vi-have-en-stram

2019.05.19 TV2

17-årig somalisk pige er blevet adskilt fra sin far og bror: – Jeg forstår …

… Det var ikke det, politiet ville høre, og straks efter blev Abira Alis far og bror kørt direkte til Ellebæk. Kun Abiras mor vendte tilbage til Sjælsmark, …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-05-18-17-aarig-somalisk-pige-er-blevet-adskilt-fra-sin-far-og-bror-jeg-forstaar-ikke

2019.05.21 TV2

Adskilt somalisk familie samlet igen – far og storebror tilbage efter …

Pludselig kunne jeg se, at der var nogen, der ringede til mig fra min fars nummer, men de har jo ikke mobiltelefoner på Ellebæk, så jeg forstod …
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-05-21-adskilt-somalisk-familie-samlet-igen-far-og-storebror-tilbage-efter

2019.06.28 TV2

Danmark tvangsudsender igen til Irak: TV 2 har mødt Basim, som …

… de seneste ni måneder har han tilbragt i Udlændingecenter Ellebæk. Det er en form for lukket fængsel for afviste asylansøgere, der ikke har gjort …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-06-29-danmark-tvangsudsender-igen-til-irak-tv-2-har-moedt-basim-som-landet-i

2019.06.29. TV2 Frygt for tvangshjemsendelser: Børnefamilier flygter fra Sjælsmark til …

… Blandt de omkring 600 flygtninge i lejren møder TV 2 flere end 60, som … som politiet valgte at frihedsberøve i Udlændingecenter Ellebæk for at …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-06-30-frygt-for-tvangshjemsendelser-boernefamilier-flygter-fra-sjaelsmark-til-fransk

2019.11.02. TV2

Prisvinder anklagede Frederiksen for racisme – nu skal hans præmie …

Luk Sjælsmark, luk Kærshovedgård, luk Ellebæk, afskaf hele lejrsystemet, sagde Jonas Eika blandt andet i talen. Se også. Mette Frederiksen …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-11-02-prisvinder-anklagede-frederiksen-for-racisme-nu-skal-hans-praemie-gore-gavn-pa

2019.09.06 TV2

Tidligere betjent kalder det “et spil”, når udviste ikke vil hjem: Når vi …

6. nov 2019 … TV 2 har talt med nogle af de indsatte i Udlændingecenter Ellebæk, som står til at skulle forlade Danmark, men som nægter at rejse frivilligt.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-10-10-naar-udviste-ikke-vil-hjem-de-spytter-blod-i-flyet-smoerer-sig-ind-i-affoering

2019.11.02. TV2 Prisvinder anklagede Frederiksen for racisme – nu skal hans præmie …

… Luk Sjælsmark, luk Kærshovedgård, luk Ellebæk, afskaf hele … Udrejsecenter Sjælsmark er et center ved Hørsholm i Nordsjælland, der huser …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-11-02-prisvinder-anklagede-frederiksen-for-racisme-nu-skal-hans-praemie-gore-gavn-pa

2019.11.02

Jonas Eika giver prispenge fra Nordisk Råd til Sjælsmark-børnene

Forfatteren kritiserede i sin takketale ved prisuddelingen regeringen for at føre en ‘racistisk poltik’.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/jonas-eika-giver-prispenge-fra-nordisk-rad-til-sjaelsmark-bornene

2020.01.06 TV2

Nick Hækkerup afviser kritik: Ellebæk skal ikke være et rart sted – TV 2

Den socialdemokratiske regering er nødt til meget hurtigt at forbedre forholdene på Udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland. Det kræver …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-01-07-nick-haekkerup-afviser-kritik-ellebaek-skal-ikke-vaere-et-rart-sted

2020.01.06 TV2

Torturkomité med skarp kritik af Danmark: Ret op inden tre måneder …

… Udlændingecenter Ellebæk er et af de værste i EU, konkluderer Europarådets Torturkomité, der opfordrer Danmark til at rette op.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-01-07-torturkomite-med-skarp-kritik-af-danmark-ret-op-inden-tre-maaneder

2020.01.07 DR1

Skarp international kritik: Udlændingecenter er værre end et fængsel

Indsatte i Udrejsecenter Ellebæk er ikke kriminelle, men bliver behandlet sådan, lyder det i ny rapport.

‘This is unacceptable’

Sådan står der flere steder med fed skrift i en ny rapport fra Europarådets Torturkomité.

Det handler om forholdene på Udlændingecenter Ellebæk, som ligger ved Birkerød nord for København. Kritikken indgår i den 85 sider lange rapport, som Torturkomitéen i dag har fremlagt efter besøg i flere fængsler. …

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har ikke haft mulighed for at stille op til et interview, men skriver følgende i en mail til DR:

Danmark har modtaget den endelige rapport fra Europarådets Torturkomité med en stribe anbefalinger på forskellige områder. Nu vil vi se nærmere på anbefalingerne og tage stilling til dem, inden vi svarer komitéen.

https://dr.dk/nyheder/indland/skarp-international-kritik-udlaendingecenter-er-vaerre-end-et-faengsel

2020.01.07 TV2

Tidligere indsat om Ellebæk: Det var forfærdeligt – TV 2

… Udlændingecenter Ellebæk er et af de værste i EU, konkluderer Europarådets Torturkomité, der opfordrer Danmark til at rette op.

https://nyheder.tv2.dk/video/RDA2T1ozTnpUbFNyUE1sWlRmY1ZRekF3VUJBR1ZuVUg

2020.01.07 TV2

Nick Hækkerup afviser kritik: Ellebæk skal ikke være et rart sted – TV 2

… SF: En uværdig behandling. Udlændingecenter Ellebæk har 136 pladser og huser udlændinge, som typisk har fået afslag på asyl. De har ikke …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-01-07-nick-haekkerup-afviser-kritik-ellebaek-skal-ikke-vaere-et-rart-sted

2020.01.07 TV2

Nick Hækkerup afviser kritik: Ellebæk skal ikke være et rart sted – TV 2

Nick Hækkerup afviser kritik: Ellebæk skal ikke være et rart sted.. 0:40. Torturkomité kritiserer forholdene på dansk udrejsecenter. Regeringens …

https://nyheder.tv2.dk/video/N0J0dVF6cDhrcXp5b1EwekFRTWx6bzFnbnFOUV9CQm0

2020.01.07. DR1

Justitsminister om tortur-kritik: Der skal ikke være rart at være

Når afviste asylansøgere ikke rejser, er det okay at tilbyde dem forhold som dem på Ellebæk, siger minister.

De afviste asylansøgere, som bor på Ellebæk, har ikke gjort noget kriminelt.

De er alligevel frihedsberøvet bag tremmer. Blandt andet fordi de danske myndigheder er bange for, at de finder på at gå under jorden, inden de kan sendes hjem.

LÆS OGSÅ: Danmark får igen igen kritik for bæltefikseringer og indsattes rettigheder

Komitéen siger, at idéen om motivationsfremmende frihedsberøvelse er uacceptabel og imod menneskerettighederne. Hvorfor mener regeringen, at det er i orden?

– Det er vi simpelthen uenig i, siger Nick Hækkerup.

– Det er vores holdning, at når man har fået at vide, at man ikke kan opholde sig i Danmark, men ikke rejser ud, så synes vi sådan set, at det er okay, at man byder folk nogle forhold, som dem der er på Ellebæk.

Hvorfor skal man behandle ikkekriminelle udlændinge som kriminelle?

– Det er, fordi de ikke vil medvirke til udrejse, efter de har fået deres sag grundigt behandlet.

De Radikales retsordfører, Kristian Heegaard, kalder det ‘en meget nedslående melding fra ministeren, som burde interessere sig for mere grundlæggende menneskerettigheder’.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/justitsminister-om-tortur-kritik-der-skal-ikke-vaere-rart-vaere

2020.01.07 TV2

 

Torturkomité med skarp kritik af Danmark: Ret op inden tre måneder …

… Udlændingecenter Ellebæk er et af de værste i EU, konkluderer Europarådets Torturkomité, der opfordrer Danmark til at rette op.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-01-07-torturkomite-med-skarp-kritik-af-danmark-ret-op-inden-tre-maaneder

2020.01.07 TV2

Iraner: – Dyr har det bedre, end jeg havde det i Ellebæk – TV 2

… Det siger en iransk mand, som tidligere har været frihedsberøvet i Udlændingecenter Ellebæk, som i dag har fået massiv kritik fra Europarådets …

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-01-07-iraner-dyr-har-det-bedre-end-jeg-havde-det-i-ellebaek

2020.01.09 Information

Regeringen bør forbedre forholdene på Ellebæk nu

Regeringen har fået en oplagt mulighed for at bryde med en kedelig tradition om ikke at lytte til hård kritik fra Europarådets Torturkomité. Den kritisable behandling af afviste asylansøgere bør ophøre omgående

Man skulle tro, at det ville gøre stort indtryk på en nyvalgt regering, at Europarådets komité til forebyggelse af tortur mener, at Udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland er et af de værste af sin slags i Europa.

»Rusland, Tyrkiet og Ukraine er blevet nævnt som værre steder. Men selv i de lande finder vi bedre forhold end i Danmark,« siger delegationslederen til Ritzau.

På den nedlagte kaserne bor mere end 100 afviste asylansøgere, som for eksempel er blevet frihedsberøvet, hvis myndighederne frygter, at de kan finde på at gå under jorden, inden de sendes hjem. De har ikke begået noget kriminelt, men bliver ifølge torturkomiteen »placeret i et center, der er meget værre end et fængsel«.

https://information.dk/indland/leder/2020/01/regeringen-boer-forbedre-forholdene-paa-ellebaek

2020.01.13 Amnesty

Danmark: Forholdene på Ellebæk skal forbedres!

Vi vil ikke finde os i, at Danmark behandler afviste asylansøgere som kriminelle og indespærrer dem under elendige forhold på Udlændingecenter Ellebæk. Skriv under og kræv, at de danske myndigheder forbedrer forholdene på centret. Selvmordstruede mennesker efterlades nøgne i observationsceller.Ingen adgang til mobiltelefoner eller internet.Kvinder har kun mulighed for at komme ud i det fri […]

https://amnesty.dk/skriv-under/danmark-forholdene-paa-ellebaek-skal-forbedres/

2020.01.13 Information

I Danmark fængsler vi ofre for menneskehandel

De indsatte i Udlændingecenter Ellebæk behandles værre end dømte kriminelle, og blandt dem sidder også ofre for grov kriminalitet. En nigeriansk kvinde, der blev tvunget ud i prostitution, sad således frihedsberøvet i seks måneder i Ellebæk, inden hun blev sendt ud af Danmark i december sidste år, skriver Annick Prieur, Mette Rømer og Michelle Mildwater i dette debatindlæg

https://information.dk/debat/2020/01/danmark-faengsler-ofre-menneskehandel

2020.01.20. DR1

Politikere besøgte udrejsecenter: ‘Torturkomités kritik er uretfærdig og forkert’

Regeringen skal bede EU trække rapporten tilbage, mener Dansk Folkeparti.

”Det er et sted, der bliver drevet på fængelslignende vilkår, og det bør det også være, for det skal motivere folk, der ikke samarbejder med myndighederne, til at rejse hjem.”

I dag har Christian Rabjerg Madsen og en række af udvalgets medlemmer med egne øjne inspiceret centeret, som blev kaldt direkte “uegnet for mennesker” af Europarådets Torturkomité i forrige uge. Christian Rabjerg Madsen (S) mener, at Torturkomitéens kritik er helt forfejlet.

Torturkomitéens rapport vakte opsigt ved at beskrive, hvordan nøgne mennesker bliver efterladt i observationsceller på Ellebæk, hvordan beboerne kun kan få frisk luft i en halv time om dagen, bliver behandlet som kriminelle fanger og lever i fysiske rammer i så voldsomt forfald, at man ikke kan byde mennesker det.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/politikere-besoegte-udrejsecenter-torturkomites-kritik-er-uretfaerdig-og-forkert

2020.01.24 DR/P1

P1 Ugens Gæst

Mette Frederiksens nye frontkæmper på udlændinge og integrationspolitik. Manden der i stiv kuling sendes i felten for at forsvare Socialdemokraternes stramme kurs overfor indvandrere. Indvandring er årsag til voksende antisemitisme! IS-krigere skal have deres børn fjernet med tvang! Udviste asylsøgere på Ellebæk skal ikke have det rart! Indvandrere opfører sig skidt på Nørrebro! Afviste asylsøgere skal sende til lejre i Nordafrika. 35-årige Rasmus Stoklund er Ugens Gæst på P1, det kommer til at handle om at være ny i Folketinget, fra flækken Pjedsted udenfor Fredericia, om at få tildelt posten som ordfører for integration og udlændinge via sms, om at være lagt for had af sine politiske modstandere, om at være træt af bedrevidende akademikere, og om at se op til Morten Messerschmidt.

https://www.dr.dk/radio/p1/ugens-gaest-p1/ugens-gaest-2020-01-24

2020.03.02 DR1

Efter kras kritik fra torturkomité:

Nu bliver Udrejsecenter Ellebæk gjort rent og sat i stand Der bliver lavet udendørsfaciliteter, købt nye møbler og malet.

 

SÅDAN SVARER REGERINGEN

Svaret til Europarådets Torturkomité er fire sider langt. Regeringen skriver blandt andet:

For nuværende har den danske regering ingen planer om ikke fortsat at bruge Ellebæk Udrejsecenter til tilbageholdelse af udenlandske borgere i kraft af Udlændingeloven.

Ikke desto mindre anerkender den danske regering, at personer, som tilbageholdes efter Udlændingeloven, skal tilbydes fornuftige forhold, som er i overensstemmelse med deres lovmæssige situation.

I den forbindelse har Kriminalforsorgen informeret om, at som et resultat af Torturkomitéens rapport, har repræsentanter fra Kriminalforsorgen inspiceret Ellebæk Udrejsecenter. I den forbindelse er ledelsen gået med til på kort sigt at igangsætte en renovering- og istandsættelsesplan for cellerne med henblik på at forbedre den nuværende vedligeholdelsesstandard. Man blev også enige om at lægge en plan for at sikre regelmæssig vedligehold i fremtiden, særligt i forhold til toiletter, mailing af værelser, gangarealer osv.

Læs hele svaret her.
https://www.ft.dk/samling/20191/almdel/SUU/bilag/250/2157117.pdf

https://www.dr.dk/nyheder/politik/efter-kras-kritik-fra-torturkomite-nu-bliver-udrejsecenter-ellebaek-gjort-rent-og

2020.03.25 TV2

Politiet har svært ved at udsende afviste asylansøgere – TV 2

… Flere afviste asylansøgere sidder frihedsberøvet i Udlændingecenter Ellebæk. Det er uvist, hvornår de kan udsendes. Foto: Ida Guldbæk …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-03-26-politiet-har-svaert-ved-at-udsende-afviste-asylansoegere

2020.03.25 TV2

Dagens overblik: Afviste asylansøgere kan ikke sendes hjem som …

… Udlændingecenter Ellebæk. Foto: TV 2. af Jakob Kjøgx Bohr. Regeringen vil have et forbud mod forsamlinger på to – men vil ikke tage det i …

https://nyheder.tv2.dk/2020-03-26-dagens-overblik-afviste-asylansoegere-kan-ikke-sendes-hjem-som-foelge-af-coronavirus

2020.03.31 TV2

Regeringen bremser alle udsendelser af afviste asylansøgere – og …

… Afviste sidder indespærret i Ellebæk i op til halvandet år: – Det her havde jeg aldrig troet om Danmark. I øjeblikket er der jo blevet indført en del …

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-04-01-regeringen-bremser-alle-udsendelser-af-afviste-asylansoegere-og-trodser

2020.04.29 Amnesty

Covid-19 truer migranter i Ellebæk

Stuvet sammen på for lidt plads i slidte faciliteter, der ikke egner sig til mennesker. De indsatte i Udlændingecenter Ellebæk er i særlig risiko under Corona-krisen. Myndighederne bør gøre mere for at beskytte beboerne, mener Amnesty.

https://amnesty.dk/covid-19-truer-migranter-i-ellebaek/

2020.06.09 Information

I Ellebæk straffer staten mennesker uden dom for at være uønskede i det nationale fællesskab

Forholdene på Udlændingecenter Ellebæk er beskrevet som værende blandt de værste i Europa. Men regeringen mangler stadig at svare på dele af en rapport fra Europarådets Torturkomité. Vi har derfor skrevet et brev til Folketingets Retsudvalg, som indeholder både kritik og en række anbefalinger til forbedringer, skriver Ellebæk Kontaktnetværk i dette debatindlæg

Blandt underskriverne er der 11 udlændingeretsadvokater, fem læger, fem forskere, en præst og en række organisationer, herunder Retspolitisk Forening og Amnesty Danmark.

Anbefalingerne i brevet er en opsummering af bemærkninger fra de frihedsberøvede og civilsamfundsaktørerne og går blandt andet på, at der skal være systematisk torturudredning og identifikation af ofre for menneskehandel, ingen isolationsfængsling, væsentlig kommunikation på sprog, som den frihedsberøvede forstår ved brug af professionelle tolke, fri adgang til udendørsarealer, adgang til egen telefon, og at grundbemandingen i Ellebæk skal bestå af socialpædagoger, lærere, sygeplejersker og socialrådgivere.

https://xn--ellebkkontaktnetvrk-pxbm.dk/brev.pdf

 

https://www.information.dk/debat/2020/06/ellebaek-straffer-staten-mennesker-uden-dom-vaere-uoenskede-nationale-faellesskab

2020.08.19 Amnesty

Ellebæks præst: ”Systemet producerer elendighed”

Nyhed:

Efter i 13 år at have arbejdet som præst i Ellebæk, advarer Per Bohlbro nu om, at flere og flere beboere bliver nedbrudte som en direkte konsekvens af at være indespærret i det danske udrejsecenter.

https://amnesty.dk/ellebaeks-praest-systemet-producerer-elendighed/

2020.08.31. DR1

Danmark afviser torturkomités kritik om vold og racisme på udlændingecenter

Efter mere end et halvt år reagerer Danmark på anbefalinger og kritik fra Europarådets torturkomité.

På de fleste punkter afviser de danske myndigheder den kritik, som Europarådets torturkomité i januar rejste mod forholdene på Udlændingecenter Ellebæk.

Det fremgår af Udenrigsministeriets svar på en lang række kritikpunkter og anbefalinger. Svaret er på mere end 100 sider og er blevet sendt til Folketingets retsudvalg.

De internationale eksperters kritik vakte opsigt. De bad blandt andet om at få undersøgt en anklage om vold og om de ansattes racistiske sprogbrug i Ellebæk. Men Fængselsforbundet fandt kritikken usaglig og urimelig.

Nu fremgår det af Danmarks officielle reaktion, at voldssagen ikke kan underbygges, ligesom en leder i institutionen ikke har kunnet finde konkrete eksempler på brug af nedsættende ord.

/kilde: Ritzau

https://dr.dk/nyheder/indland/danmark-afviser-torturkomites-kritik-om-vold-og-racisme-pa-udlaendingecenter

2020.09.22 Amnesty

NGO’er efter svar på Tortur-rapport: Vi er slet ikke i mål med at forebygge umenneskelig behandling i Danmark

Tortur:

Kommentar: I januar fik vi international kritik fra Europarådets Torturkomité. I regeringens nylige svar ses enkelte forbedringer, men vi er stadig langt fra i mål.

https://amnesty.dk/vi-er-slet-ikke-i-maal-med-at-forebygge-umenneskelig-behandling-i-danmark/

2020.09.28 Information

Frihedsberøvelsen på udlændingecenter Ellebæk er ubehagelig nok i sig selv

…For fængselsindsatte er det for længst etableret af forskningen, at frihedsberøvelse i sig selv kan være skadeligt. Derfor er der ingen grund til at gøre forhold på Ellebæk ekstra ubehagelige – indespærringen er afskrækkende nok i sig selv, skriver seniorforsker ved Dignity Tomas Max Martin i dette debatindlæg

Beslutningstageres forbehold for den ’rare’ indespærring kaldes i fagkredse princippet om ’less eligibility’ – ideen om at forholdene under indespærring altid bør være ringere end uden for murene. Men frihedsberøvelse er aldrig rart, og det er et problematisk ræs mod bunden, hvis man ud over at spærre folk inde også tilbyder dem ’urare’ forhold.

I gamle dage piskede man forbrydere på torvet, men i slutningen af 1700-tallet fremstod det som en irrationel reaktion på forbrydelser. I stedet opfandt man frihedsberøvelsen. Ved at spærre folk inde i kortere eller længere tid kunne man reagere systematisk mod lovovertrædelser i stor skala og under ordnede forhold – dog ikke så gode forhold, at de fattige blev ’motiveret’ til at begå kriminalitet for at få mad og tag over hovedet. Datidens politikere sikrede sig derfor, at disciplinen var hård, maden kedelig og cellerne skrabede.

Men siden dengang er det blevet mere og mere klart, at frihedsberøvelse er et meget stærkt magtmiddel, som, ifølge forskningen, ovenikøbet kan have langsigtede social skadevirkninger og fastholde folk i kriminalitet.

https://www.information.dk/debat/2020/09/frihedsberoevelsen-paa-udlaendingecenter-ellebaek-ubehagelig-nok

2021.01.07 Amnesty

Udrejsecentret Ellebæk

Ellebæk blev etableret i 1989 og synes at vise et enøjet syn på mennesker på flugt. Nogen sagde en gang, at man skal kende et samfund på den måde, som det behandler de allersvageste. Er det sandt, bør vi – det danske samfund – se ind i os selv og overveje, hvornår vi blev så […]

https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/

2021.02.02. Amnesty

Ellebæk – beretninger

Mød tidligere beboere Mød præsten Per

https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/ellebaek-beretninger/

2021.02.02. Amnesty

Spørgsmål & svar om Ellebæk

Vi har her samlet spørgsmål omkring Europarådets Torturkomiténs kritik af Ellebæk og generelle spørgsmål omkring Ellebæk. Fakta om frihedsberøvede i Ellebæk

https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/spoergsmaal-svar-om-ellebaek/

2021.02.03 Amnesty

Brev retsudvalg

Retsudvalget, Henvendelse fra civilsamfundet

Til medlemmerne af retsudvalget I forbindelse med Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur (CPT)’s landerapport om Danmark, herunder forholdene i Udlændingecenter Ellebæk, af 7. 01.uar 2020, er vi en række civilsamfundsaktører, der i tæt dialog med de frihedsberøvede i Udlændingecenter Ellebæk (i det følgende benævnt Ellebæk) har valgt at gå […]

https://amnesty.dk/vores-arbejde/diskrimination-racisme/udrejsecentret-ellebaek/brev-retsudvalg/

2021.02.17 Amnesty

Anbefalinger vedr. frihedsberøvelser og Ellebæk

Sammen med DIGNITY har vi sendt et brev til Justitsministeren med vores bekymringer og anbefalinger vedrørende Udlændingecentret Ellebæk.

https://amnesty.dk/hoeringssvar-mv/anbefalinger-vedr-frihedsberoevelser-og-ellebaek/

2021.03.21 Information

På Ellebæk smides udlændinge i isolationsfængsel i mere end 15 dage.

Det strider imod FN-regler Længerevarende strafisolation, som ifølge FN er forbudt, bruges i Danmark regelmæssigt mod sårbare udlændinge på udrejsecentret Ellebæk. Traumerne efter deres flugt risikerer at blive endnu dybere, når vi straffer dem med isolation, skriver seniorrådgiver fra Amnesty Danmark i dette debatindlæg

Hvorfor er det problematisk? Fordi vi ved, at isolationsfængsling har en dybt negativ indvirkning på menneskers psykiske helbred. Fordi den skade, som vi påfører mennesker, når vi straffer dem med isolation, risikerer at blive endnu dybere, når den rammer mennesker, der bærer på traumer efter flugt, vold og tortur. Mennesker, som aktuelt har mistet deres frihed, fordi de har søgt asyl, fået afslag, og nu står i en situation, hvor forholdene i deres hjemlande besværliggør udrejsen fra Danmark.

Tirsdag den 6. april er justitsminister Nick Hækkerup (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kaldt i samråd om forholdene på Udlændingecenter Ellebæk.

Til ministrene såvel som til resten af Folketinget skal der fra Amnesty Danmark lyde en højlydt opfordring: Det tjener intet formål, at Danmark straffer sårbare mennesker i statens varetægt med isolation. Tværtimod bør regeringen som et minimum sikre, at nyankomne til Udlændingecenter Ellebæk modtager en grundig lægeundersøgelse og torturudredning.

Mandela-reglerne, som Danmark har bakket op om internationalt, er der stadig god grund til at rose. Det samme kan ikke siges om praksis i Danmark.

https://information.dk/debat/2021/03/paa-ellebaek-smides-udlaendinge-isolationsfaengsel-mere-15-dage-strider-imod-fn-regler

2021.04.06

 

Amnesty

Podcast

Serien “Witness” Kom med helt ind i maskinrummet, når Amnestys krise-researchere afslører nogle af vor tids groveste krænkelser af menneskerettighederne. I den nye podcast-serie ”Witness” får lytterne et unikt indblik i, hvad skal der til for at afdække sandheden, når der er magtfulde mennesker, der foretrækker, at den forbliver begravet. I fem afsnit følger lytterne Amnesty […]

https://amnesty.dk/amnesty-i-aarsrapport-i-ly-af-pandemien-angriber-statsledere-menneskerettighederne/

2021.04.07 Amnesty

Amnesty i årsrapport: I ly af pandemien angriber statsledere menneskerettighederne

Nyhed: Coronakrisen ramte udsatte grupper, herunder etniske minoriteter, kvinder og sundhedsarbejdere, hårdest, og flere statsledere udnyttede pandemien til at forstærke deres angreb på menneskerettighederne og civilsamfundet. Året 2020 så dog også voksende protestbevægelser og en række konkrete fremskridt for menneskerettighederne, lyder det fra Amnesty International i sin årsrapport.

https://amnesty.dk/amnesty-i-aarsrapport-i-ly-af-pandemien-angriber-statsledere-menneskerettighederne/

2021.05.06 Amnesty

Danmark til eksamen i menneskerettigheder

Nyhed: Torsdag den 6. 05. skal Danmark stå skoleret over for FN’s menneskerettighedsråd og eksamineres i sin overholdelse af menneskerettighederne. Amnesty har udarbejdet anbefalinger til FN’s Menneskerettighedsråd og fremhæver blandt andet diskriminerende takter i regeringens tiltag over for asylansøgere, flygtninge og efterkommere. ”Ghettoloven”, tilbagesendelse af syriske flygtninge og Udrejsecenter Ellebæk, der behandler asylansøgere som kriminelle. Det […]

https://amnesty.dk/danmark-til-eksamen-i-menneskerettigheder/

2021.06.11 DR1

DEADLINE: Et ræs mod bunden

Danmark fratager Syrerne deres opholdstilladelser trods massiv udenlandsk kritik,

https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-et-raes-mod-bunden_256905

 

Back to Top